Over ons

Wie is MKB Focus?

MKB Focus is een platform van ondernemers, voor ondernemers. MKB Focus stelt uw belang altijd voorop en denkt met u mee. Wij maken een vuist tegen de energiemaatschappijen, om paal en perk te stellen tegen de vaak te hoge energietarieven. Immers, uit onderzoek is gebleken dat in meer dan 80% van de gevallen ondernemers teveel betalen omdat mogelijkheden tot kosteneffectief inkopen te vaak onbenut blijven.

MKB Focus bestaat uit een gemotiveerde groep inkoop professionals met ervaring op de belangrijke aspecten van het inkoopvak. Strategische en tactische invulling van (commercieel) inkoopbeleid, relatiebeheer, energie advies etc. Alles om de kosten van ondernemers te beperken. Dat doen we door op professionele wijze te onderhandelen over de tarieven

Wij zorgen ervoor dat u op een simpele manier het aanbod van verschillende leveranciers kunt vergelijken in zo’n dynamische markt.

Wij vertalen de complexe markt in eenvoudige en simpele termen en maken de energiemarkt transparant voor de ondernemers en laten zien waarom het inkopen van energie effectiever, duurzamer en in samenhang met uw visie en doelstellingen zo belangrijk is. Daarom kan MKB Focus u niet alleen helpen met vaste en/of dynamische contracten maar ook bijvoorbeeld verduurzamen/ vergroenen, besparen op uw verbruik. Denk hierbij aan:

Wij vertalen de complexe markt in eenvoudige en simpele termen en maken de energiemarkt transparant voor de ondernemers en laten zien waarom het inkopen van energie effectiever, duurzamer, interessanter en in samenhang met uw visie en doelstellingen zo belangrijk is.

Hoe helpt MKB Focus mij besparen?

Een manier om de kostenbesparing te realiseren is door allereerst deskundig, onafhankelijk advies te krijgen. Vrijblijvend en geheel kosteloos komen wij bij u langs kijken samen met u aan de hand van de laatste jaarnota welke tarieven u nu betaald en of deze tarieven lager kunnen. Tegelijk bespreken we de fiscale mogelijkheden die tegenwoordig met groene stroom, isolatie en de CO2-uitstoot te maken hebben. De dynamiek van het geheel zorgt er uiteindelijk voor dat we tarieven kunnen realiseren die u op eigen houtje niet kunt bewerkstelligen.


De vele gesprekken met bedrijven, ondernemers en inkopers leerden ons dat het vergelijken van o.a. zakelijke energiecontracten lastig is en (te) veel tijd en moeite kost. Wij van MKB Focus vinden dat dit anders kan. Wij zullen ervoor zorgen dat u een overzichtelijk aanbod krijgt van de verschillende leveranciers en deze kunt vergelijken. Hierbij houden wij rekening met uw wensen maar vooral uw situatie en welke leverancier daarbij als beste en natuurlijk voor u als het voordeligste uitkomt. MKB Focus regelt verder alles voor u van A tot Z.